ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Tреньорът на ЦСКА Саша Илич разкритикува остро футболистите си за начина, по който играха срещу Гигант (Съединение) за Купата на България. "Червените" бяха на косъм от това да запишат много срамна страница в историята си, отпадайки от третодивизионен отбор. Избраниците на Илич все пак се промушиха до 1/8-финалите, след като ликуваха в Съединение с 8:7 след дузпи (1:1 в редовното време и след продълженията).

ЦСКА ликува с дузпи след гигантска мъка ВИДЕО

Илич цял мач беснееше край тъчлинията, видимо изнервен и ядосан заради слабата продукция на тима му, който се радваше на мощна подкрепа от трибуните. 

"Атмосферата бе отлична, имаше много публика на стадиона. Мога да похваля футболистите на Гигант, които дадоха 100% от възможностите си. Имахме късмет при дузпите, това е една лотария. Разочарован съм от отношението ни към мача и от начина, по който се представихме през първото полувреме, а и през целия мач. Аз не съм подценил този мач, що се отнася до играчите - с оглед на показаното, най-вероятно те са го направили, въпреки че в дните преди този двубой казахме, че нямаме достатъчно качества, за да взимаме лесно мачовете си", коментира Илич. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Не искам да влизам в детайли за мача. Играхме срещу отбор от Трета лига, който не отговаряше на нашата физическа подготовка, но нещата им се получиха. Ако бяхме влезли в мача по начина, по който бяхме говорили, изобщо нямаше да става въпрос за това нещо. И двата им червени картона бяха правилно показани, така че не би трябвало да имат претенции. Единственото хубаво от днешния мач е, че видяхме, че не можем да си взимаме лесно срещите, освен ако не даваме повече от 100% от възможностите си", подчерта треньорът на ЦСКА. 

"За мен този мач е срамен, не само за клуба, но и за самите играчи. Мога да кажа, че четирите промени, които направих на почивката, не бяха, защото това бяха най-слабите на терена. Катастрофално беше представянето ни в днешната среща, но имахме късмет. Туфегджич има проблем. Получи контузия в ситуацията, в която играчът на Гигант получи втори жълт картон и затова реших да го заменя", обясни Илич. 

"Нищо хубаво няма да кажа в съблекалнята. Ще се съберем след няколко дни, предстои ни още един мач. Единственото хубаво от тази среща е, че разбрахме, че такива мачове не можем да ги взимаме по лек начин", добави разочарованият треньор на ЦСКА. 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК