ЦСКА ще се раздели с Томислав Стипич. Това намекна изпълнителният директор на "армейците" Стоян Орманджиев след поредното поражение на тима - загубата с 1:2 от Арда в Кърджали.

"Първо искам да се извиня на феновете. За пореден път се извиняваме, за пореден път няма реакция. Трябва да си поемем отговорността. Ще бъде тежка вечер за нас. Изслушах внимателно какво е казал треньора след мача. За нас беше важно да има химия между играчите и треньора, това нещо не го виждам. Томислав Стипич дойде тук, за да се справи с тежката и трудната ситуация, в която бяхме изпаднали в края на миналия сезон. Това обаче по никакъв начин не се вижда. Напротив. Ще го изкоментирам и с Филип Филипов. Ще си поговорим, докато пътуваме. Осъзнаваме, че грешим и нещата не се получават. Отново се извиняваме на феновете", започна Орманджиев.

"Искам да похваля Юли Илиев, Петко Панайотов и Йоан Борносузов, които са най-малки, но показаха най-голямо сърце на терена. Това е единственото хубаво нещо от тази вечер", добави шефът в ЦСКА.

"При всички положения трябва да има реакция. Не съм фен на среднощните реакции, по-скоро искам да помисля, изчерпва се нашето търпение", допълни Орманджиев.

"Футболистите се стараят, опитват да изпълняват указанията, имаше сълзи в съблекалнята. Някои футболисти го приемат по-тежко. В крайна сметка играчите са изпълнители. Те дават максимума от себе си. В никакъв случай няма да чуете от мен лоша дума за играчите, но е работа на треньорското ръководство да ги мотивира и да ги подготви по най-добрия начин за мачовете", каза Орманджиев.

"Меним тактическата си постройка. Всеки различен мач. Закъсняваме със селекцията, но самото представяне на терена, с тези футболисти, които имаме, няма как да го приема", заяви още шефът на "червените".

Той коментира и закъснялата селекция - "Нямахме тези функции преди да се промени собствеността в клуба. Захванахме се сравнително късно със селекционния процес. Бяхме наясно, че ще закъснеем. Това са обективни причини, но да не звучи като оправдание. Опитахме да изгледаме футболисти на живо, за да не се получават стари грешки".

"Разбирам феновете. Доста често ми се случва привържениците да искат обяснение. Призовавам за благоразумие. Феновете силно обичат и силно мразят. Знам, че са недоволни, но да са в рамките на нормалното", каза Орманджиев.

"Не искам да коментирам треньори на други отбори. Нямам право да ги коментирам. 90% от имената, с които се спекулира, не са верни. ЦСКА винаги трябва да има вариант. ЦСКА е магнит, нека вземем решение и ще го обявим", завърши Стоян Орманджиев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025