Селекцията в ЦСКА скоро може да бъде допълнена с ганайски халф, който има мачове и като централен защитник. Ръководството на "червените" преговаря с 26-годишния Брайт Адае, който става свободен агент. В последните 5 сезона той е носил екипа на втородивизионния италиански Асколи. Футболистът е получил предложение за удължаване на договора, но все още не е отговорил дали ще го направи. В Италия обаче са убедени, че Адае ще продължи кариерата си на “Армията” заради Кристиано Джарета. Шефът на "армейците" е бил директор на играча в Асколи и отлично познава качествата му.

Брайт Адае е роден на 19 декември 1992 година. Висок е 185 сантиметра, може да играе като дефанзивен халф и централен защитник. Той е привлечен в Асколи през лятото на 2010 година от Парма, където не е записал нито мач преди това. Преотстъпван е последователно в испанския Тераса, италианските Кротоне и Губио и словенския Горица. През лятото на 2014 година подписва за 2+1 години с Асколи, а по-късно преподписва за още две години със същия клуб, пише "Тема Спорт".

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Асколи му предложи нов договор, според който Адае ще получава по 130 хил. евро на година. Офертата на ЦСКА обаче е далеч по-примамлива и това е още един фактор за предстоящ негов трансфер на "Армията". "Червените"са му предложили договор за 3 години, според който играчът ще взима по 200 хил. евро на сезон. За неговото привличане е настоял именно Джарета.

ЦСКА вече направи четири трансфера. Клубът привлече защитника Петър Занев, двама халфове - италианеца Диего Фабрини и руснака Денис Давидов, както и шотландския нападател Тони Уот. Новите на "Армията" се очаква да бъдат 6 или 7.