ЦСКА се поклони и поднесе венци на второто най-голямо гробище на български войници, намиращо се извън пределите на страната – край Вуковар. Там са погребани точно 1027 нашенци, загинали в края на Втората световна война срещу нацистката армия.

Гост на събитието бе заместник-ръководителят на посолството на Република България в Загреб - Никола Николов. ЦСКА пък беше представляван от  Пламен Марков, Димитър Пенев, Димитър Якимов, Георги Велинов и домакина Бай Добри, които са в Хърватска за реванша с Осиек тази вечер. Пламенна реч изнесе бригаден генерал Матеев, който подчерта гордостта и достойнствата на българската армия.

Вуковар е дълбоко потопен в кръв и през 1991 година, когато върху местното хърватско население се стоварва мощта на сръбско-югославската армия. В братоубийствената война целият град е сринат със земята, като до този момент това не се е случвало в Европа след края на Втората световна война. И днес във Вуковар сръбските и хърватските общности живеят разделено със спомена за печалната епопея, пише „Топспорт”.