В музея на спортната слава на ЦСКА на стадион "Българска армия" утре (10 ноември) ще бъдат представени артефакти (купи, плакети, медали, ордени, флагове, снимки, книги, значки и др.), които са част от наследството на д-р Стефан Божков (1923-2014 г.), съобщи официалният сайт на клуба.

Стевето е играч от първия шампионски тим, завоювал титлата през 1948 година. Той е един от най-изявените футболисти на армейския клуб и националния отбор на България в периода от 1948 г. до края на 50-те години на миналия век. Дългогодишен капитан на "Златния отбор" на ЦСКА в онези времена, 10-кратен шампион и 3-кратен носител на националната купа на страната, както и бронзов медалист от Олимпиадата в Мелбърн, Австралия (1956 г.).

Артефактите се даряват от дъщерите на д-р Стефан Божков - Лилия и Лучия и техните семейства напълно безвъзмездно за съхранение в Музея на спортната слава на ЦСКА.

Представянето е организирано от уредника на музея Христо Христов - Графа. Начален час - 12:00 часа.

"Желаещите да разгледат изложените артефакти са добре дошли веднага след официалното представяне от 13:00 до 18:00 часа", се казва още в съобщението на "червените".