Попълнете търсена ключова дума или фраза

ЦСКА привлече бразилски голмайстор

https://blitz.bg/sport/cska/tsska-privleche-brazilski-golmaystor_488588.html Blitz.bg/Sport

"Армейците" взимат нападателя под наем за година и половина

1 от 1

ЦСКА ще привлече нападателя Маурисио Гарсез от втородивизионния бразилски тим Бруске под наем за 18 месеца, съобщава Omunicipio. 24-годишният футболист има договор с Бруске до декември 2024 година, а клубът притежава 40% от правата му.

Спортният директор на Андре Резини разкри пред бразилското издание, че споразумението с "армейците" все още не е подписано, но ако сделката бъде потвърдена, клубът ще получи обезщетение за нападателя и ЦСКА ще поеме изцяло заплатата на Гарсез. Родният гранд ще има и опция да откупи изцяло правата на голмайстора, а сумата е по-ниска от тази, която е записана в неговата освобождаваща клауза. Играчът също е уточнил личните си условия. Контрактът ще влезе в сила, ако Гарсес премине успешно медицинските прегледи. Веднага след това ще се присъедини към лагера на тима в Турция.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Маурисио Гарсес може да играе по целия фронт на атаката. Най-често е използван както по фланговете, така и на върха на атаката. През миналия сезон бразилецът има 29 мача в Серия Б, в които е вкарал 6 гола.

Гарсез пристигна в Бруске през август 2020 година и се утвърди като един от основните играчи на отбора. През 2021 година той беше замесен в противоречие, когато се опита самоволно да напусне клуба, но в крайна сметка се върна и беше реабилитиран и вкара 6 гола. Бразилецът има 13 гола за 62 мача до момента и е третият играч в историята на Бруске с най-много попадения - 11, като пред него са само Тиаго Алогоано с 30 и Еду с 19.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022

 

Още по темата

Коментирай

0 Коментара