ЦСКА извади късмет снощи, че не допусна нечуван обрат срещу Ботев (Пловдив) на „Армията“ в шампионатен мач. „Червените“ имаха комфортен аванс от 3:0, но за отрицателно време резултатът стана 3:2. Ако се беше стигнало до равенство, домакините щяха да влязат в историята с негативен нюанс – да водят с 3:0 на своя терен и да завършат 3:3.  

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Фактите показват, че от началото на сезона ЦСКА играе трудно в Борисовата градина в срещи за първенство. Спечелените мачове са все с един гол разлика, а в последните минути пада голямото треперене. Веднъж даже се стигна до издънка – Славия изравни за 1:1.

Два пъти „червените“ пропускаха дузпи (Кайседо срещу Пирин и Кери срещу Славия), толкова пъти бяха и с човек повече след изгонване на съперник. Срещу благоевградчани те успяха да спечелят трудно с 1:0, но срещу „белите“ бяха наказани в последните секунди.

Снощи ЦСКА дръпна с 3:0 и сякаш този път изглеждаше, че победата ще е убедителна. После обаче грешки в защитата позволиха на Ботев да върне интригата.

Извън „Армията“ ЦСКА също печели трудно – така беше във Варна, което е нормално, все пак Черно море е много неудобен съперник. Така беше и срещу Левски, където обаче е напълно логично битките със „сините“ да бъдат с неизвестен край, а и стана исторически обрат. Много сладък за феновете в червено. За първи път от 22 март 1980 година ЦСКА допуска първи гол във вечното дерби за първенство и после достига до крайния успех.

Ходене по мъките имаше и в първия кръг при 4:2 срещу ЦСКА 1948, когато противникът водеше с 2:1 18 минути преди края.

Срещу Царско село като гост и във въпросните три мача у дома обаче се очакваше „червените“ да спечелят трите точки без подобно напрежение, каквото видяхме.

„По-важното е да бием – независимо как“, лаконично контрират от „Армията“. И в случая са прави, защото победителите не бива да бъдат съдени.  

ЦСКА на „Армията“ за първенство през сезона:
22 август ЦСКА – Пирин 1:0
11 септември ЦСКА – Славия 1:1
17 октомври  ЦСКА – Ботев Пд 3:2