Част от феновете на ЦСКА ще имат възможност да гледат от трибуните на "Васил Левски" домакинството със Зоря (Луганск). Мачът от Лигата на конференциите е в четвъртък от 22:00 часа.

Стадионите и залите ще бъдат отворени за публика, но феновете ще могат да влизат само след показване на зелен сертификат. Новината анонсира заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Говорили сме с голяма част от спортните федерации. Оттук насетне следва, че ще могат да бъдат въведен зеления сертификат за публиката на всички състезания. Ако даден човек има зелен сертификат ще може да присъства на футбол, волейбол, баскетбол и други“, каза Златанов в студиото на bTV.

Той обясни, че мерките почти сигурно ще бъдат въведени, а в 14 часа ще започне експертен съвет с водещи епидемиолози, след който ще стана официално известни мерките, които ще бъдат взети.

"Зеленият сертификат се получава при следните опции - ваксиниран човек, преболедувал или с направен отрицателен PCR и антигенен тест. Резултатът от антигенния тест се ползва в рамките на 48 часа от получаването на резултата. След 48 мача валидността му спира. PCR теста дава валидност 72 часа“, допълни Златанов.

Припомняме, че в момента е забранена публиката на мачовете в София, след решение на РЗИ. Отмяната на заповедта ще засегне първо ЦСКА - Зоря и така в четвъртък ваксинираните фенове на "армейците" ще имат възможност да подкрепят любимците си от трибуните.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа