ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ужасна новина дойде от УЕФА. Един от най-талантливите футболисти на ЦСКА и България Георги Йомов е наказан за 4 години заради употреба на допинг. Това още не е обявено официално, но спортен ежедневник твърди, че има достоверна информация от "Армията" и БФС, и решението вече е взето.

Припомняме, че БЛИЦ първи съобщи, че наказанието на Йомов е минимум 2 години и ще бъде обжалвано.

25-годишното крило беше със спрени права от 25 август, след като около месец по-рано в тялото му са намерени следи от забранено за употреба вещество. Пробата на Йомов бе взета след мача на ЦСКА с Македония Гьорче Петров в Лигата на конференциите. Впоследствие стана ясно, че въпросният допинг е дехидрохлорметилтестостерон. Именно това вещество е в основата на най-тежкото наказание за крилото.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Не е за вярване кой подвел Йомов да се допингира

Става дума за препарат, който е спрян от продажба още през 90-тe години на миналия век, а в някои държави и от по-рано. 

Ас на ЦСКА наруши мълчанието, проговори за големия скандал

Той може да бъде закупен единствено на черния пазар. Този факт е разбил защитата на Георги, която се основаваше на твърдението, че дехидрохлорметилтестостеронът случайно е попаднал в тялото му, защото самата покупка изисква да се нарушат правилата, а това говори, че футболистът е осъзнавал какво прави. 

Най-глупавото в тази ситуация е, че въпросният препарат не е помагал на Йомов да играе по-добър футбол, а му е бил от полза за да има плочки на корема и изваяни мускули. 

Както БЛИЦ вече писа, мощна швейцарска адвокатска кантора беше наета от ЦСКА да защитава Йомов. Тя ще обжалва решението на УЕФА. 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК