Наставникът на ЦСКА Едуард Йорданеску беше разочарован от резултата на мача с Дунав, загубен с 0:2. Според него "червените" имат нужда от още малко време, за да се сработят. Румънецът твърди, че когато това се случи, отборът ще стане толкова силен, колкото феновете го искат.

"Първо искам да благодаря Дунав за победата и за начина, по който се пребори за нея. Второ, искам да се извиня на феновете - от името на мен самия, от името на футболистите. Искахме съвсем различен резултат, но им обещавам, че за много кратко време ще създадем много силен отбор, за който те мечтаят. Само ни трябва малко време", каза Йорданеску пред Диема Спорт 2 след поражението в Разград.

"Можеше и сега да е различно, но трябваше да сме малко по-умни. Тези неща ще ги оправя, знам какво трябва да направя, но трябва да стане много скоро, за да не се получават такива неща като днес", добави румънецът.

"Имаме много нови играчи, трябва да изградим връзките в отбора между тях и останалите. Не всички са в най-доброто си състояние. Играчите пострадаха от международната пауза, общо деветима не можех да ползвам. Играчите, които дойдоха в последните дни, не са на нужното ниво. Когато влязат във форма, ще трябва да изгрдаят връзките. Трябва да го сторим бързо, за да не губим точки, както беше днес", сподели Йорданеску.

"Разликата е голяма с преди, отборът играе различно, но ни трябва още класа. Всеки трябва да разбира какво се иска от него. Трябва да имаме психологическата нагласа и да се борим. Днес говорихме точно за това и им казах на момчетата, че това е отбор с много фенове, с много класа и с много поддръжници през годините, става въпрос за Дунав, и не трябва да го подценяваме и трябва да сме агресивни", сподели още румънецът.

"През второто полувреме опитахме по-силен натиск, но пропуснахме положения за бърз гол. Ще направим анализ, но трябва да приемем резултата и да работим, за да избегнем всичко това", добави треньорът на ЦСКА и отново се върна на представянето на новите - "Класни играчи взехме, щастлив съм, че ги имам. Щеше да е по-добре, ако ги имах по-рано, но това е моментът, в който ги взехме. Искам да благодаря на собственика, че ги взе, те са много класни. Но и те, и останалите не работеха днес като отбор в много моменти. Всеки от тях е класен, но трябва да играем като отбор. Сега имаме две домакинства и трябва да вземем всички от тях."

"За мен е важно най-скоро да започнем силна серия и да работим всеки ден. Сигурен съм, че ако резултатите са добри, няма да има толкова време за адаптация. Ние знаем какво трябва да направим и съм уверен, че скоро ще вдигнем нивото. Нямам нужда от още играчи. Днес не е щастлив ден за нас, но съм сигурен, че имаме класа. Сигурен съм, че това ще се случи и ще станем силен отбор", завърши новият треньор на ЦСКА.

Всичко за Първа лига

ТВ програмата на Първа професионална лига