Капитанът на ЦСКА Петър Занев беше много щастлив след победата с 2:0 над Ботев (Пловдив) и класирането на финала за Купата на България. На 1 юли от 19:15 часа "червените" ще спорят за трофея с Локомотив (Пловдив) на "Васил Левски". 34-годишният Занев не пожела да говори за бъдещето си в клуба след края на настоящия сезон.

"Не беше от най-добрите ни мачове. Особено през второто полувреме, когато отстъпихме инициативата. Ботев създаде положения чрез Тонев, Неделев удари греда. Трябваше да си решим мача през първото полувреме. Имахме спортно щастие за разлика от предишните ни мачове, когато играхме добре, но не постигнахме победа. Този път нямах неразбирателства с Бусато, тъй като изобщо не му оставях топката, а разчитах на себе си", коментира Занев.

"Ако искаме да вземем Купата, трябва доста по-добре да се представим срещу Локомотив на финала. Сега трябва да мислим първо за мача със Славия. Все пак гоним и второто място, колкото и жалко да звучи. За мен не е проблем да играя мачове през 3-4 дни. Чувствам се в ритъм. От септември насам отборът израства. Помните, че тогава изоставахме със 7-8 точки. Нека първо да спечелим Купата на България, пък тогава ще мисля за бъдещето. Дошъл съм да оставя името си в славната история на ЦСКА, а не за пари", каза опитният защитник, който за финал коментира и отправената заплаха от правителството отново да затвори стадионите за публика заради неспазване на мерките.

"В барове и дискотеки може да се прегръщат, а на стадиона - не може? Не виждам логика. Спортът е много важен", добави Занев, който беше един от последните, които си тръгнаха от "Българска армия" в сряда, тъй като премина допинг контрол.

Класирането в efbet Лига
efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020