Старши треньорът на Дунав Русе Веселин Великов говори след загубата с 0:1 от Левски в 34-ия кръг на Първа лига. Наставникът на русенци определи победния гол на Божидар Краев като глупав и плод на елементарна грешка в защита при статичните положения.

„Не мисля, че домакинският фактор е проблемът. Не може срещу отбор като Левски да имаме 3-4 чисти положения и да не вкараме. Отборът на Левски абсолютно ни излъга. По-опитният тим победи”, добави Великов.

„При статичните положения всеки има да пази човека си. Това са елементарни, глупави грешки, които не сме ги правили досега. Даже имаше втора, при която пак за малко да ни вкарат гол. Без да отбележим гол срещу тим като Левски няма как да победим.”

„Ако ние бяхме вкарали първи гол, мачът можеше да стане по-лесен за нас. Левски щеше да се отвори. Яд ме е, че по такъв глупав начин ни вкараха такъв глупав гол – след корнер. Досега оползотворявахме положенията си. Момчетата дадоха всичко от себе си, но явно в този мач нямахме сили за повече.”

„Дано момчетата се възстановят физически, това е нашата работа. Това мисля, че ни беше 37-ият мач през сезона, като броя и тези за Купата. Смятам, че ще играем на ниво в следващите срещи. Все пак Дунав играе по-добре навън.”

„Цел нямаме за Лига Европа, но сме на такова място и сме в такова положение. Особено ако не загубим мача в Пловдив имаме най-големи шансове за Европа”, каза Великов.

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига