Левски ще бъде без титулярния си защитник Келиан ван дер Каап в днешното вечно дерби срещу ЦСКА от 15:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Това стана ясно от групата за мача, обявена от треньора Станислав Генчев.

Тази сутрин БЛИЦ първи съобщи, че нидерландският бранител има проблем с коляното и през последните дни са му били поставени обезболяващи инжекции. Първоначалните индикации бяха, че въпреки болките Ван дер Каап ще играе срещу „армейците“. Изглежда обаче ситуацията се е влошила и бранителят пропуска голямото дерби.

Отсъствието на нидерландеца ще доведе до промяна в плановете на треньора Станислав Генчев, който се готвеше да заложи на тройката Ван дер Каап, Кристиан Димитров и Цунами в отбрана. Новата ситуация ще наложи включването на нов защитник.

Опциите това да се случи без да се засегне цялостната схема на отбора не са много. Един от вариантите е използването на Кристиан Макун, който се завърна с контузия от мачовете на националния отбор на Венецуела. Патрик Габриел-Галчев също може да получи шанс за титулярно място.

Има и вариант с разместване на схемата, включващ връщането в защита на Карлос Охене, но тогава ще трябва да бъде търсен негов заместник в халфовата линия. Очевидният избор е Клемент Икена, но Генчев може да се спре и на друг вариант.

Групата на Левски: Матей Маркович, Иван Андонов, Патрик-Габриел Галчев, Алдаир, Кристиан Димитров, Кристиан Макун, Майкон, Вандерсон Цунами, Асен Митков, Клемент Икена, Карлос Охене, Патрик Мислович, Асими Фадига, Джавад Ел Джемили, Фабио Лима, Марин Петков, Евертон Бала, Александър Колев, Мустафа Сангаре, Преслав Бачев.

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт