Неочакван проблем се е появил в лагера на Левски преди днешното вечно дерби с ЦСКА от 15:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Защитникът Келиан ван дер Каап е с проблеми и ще играе на обезболяващи инжекции, научи БЛИЦ.

25-годишният нидерландец е получил болки в коляното в нощта на четвъртък срещу петък. Той и преди е имал контузия в същата област, която изглежда е хронична, въпреки че до момента не е имал проблеми.

На сутринта в петък на Ван дер Каап е

поставена обезболяваща инжекция

и той е провел без проблем е издържал натоварванията на тренировката. Впоследствие проблемът се е завърнал и снощи също е проведена медицинска процедура.

Така нидерландецът със сигурност ще вземе участие в днешното дерби. Причината да бъде рискувано с Келиан ван дер Каап е ситуацията с Кристиан Макун. 24-годишният бранител се е завърнал с контузия от ангажиментите си с националния отбор на Венецуела в квалификациите за Мондиал 2026.

Очаквано треньорът на Левски Станислав Генчев ще заложи на по-атакуващ стил. Вчера той обяви, че отборът му трябва да играе смело срещу ЦСКА. Заради това той няма да използва приложената в някои от последните мачове формация с двама дефанзивни полузащитници.

Треньорът на ЦСКА Александър Томаш

също има кадрови проблеми.

Защитникът Лиъм Купър е с разкъсване на коремен мускул и не е тренирал след загубата с 0:1 от Септември преди паузата за мачовете националните отбори. В последните дни на облекчен режим се подготвя колумбийският бранител Браян Кордоба.

Тибо Вион, който може да бъде ползван на няколко позиции, вчера тренира с останалата част от отбора, след като няколко дни имаше занимания по индивидуална програма. Очаква се французинът да играе днес срещу Левски.

Матиас Фаетон, който се очакваше да бъде титуляр, ще остане резерва, след като се завърна със закъснение след мачовете на националния отбор на Гваделупа. Той се отби до Париж, за да посети своята любима и новороденото им дете, за което БЛИЦ първи съобщи.

ЛЕВСКИ – ЦСКА

Днес от 15:45 часа по Диема Спорт
София, „Васил Левски“
Съдия: Драгомир Драганов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Левски: Маркович, Цунами, Димитров Ван дер Каап, Алдаир, Охене, Майкон, Митков, Евертон, Колев, Сангаре
Контузени: няма
Под въпрос: Макун
Наказани: няма

ЦСКА: Бусато, Вион, Делова, Хр. Петров, Пинто, Ето`о, Кареасо, Линдсет, Локило, Бютучи, Исека
Контузени: Стойчев, Чорбаджийски, Купър, Кордоба
Под въпрос: няма
Наказани: няма

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт