Велислав Вуцов ще застане начело на Спартак (Варна), ако свързвана доскоро с Локомотив (Пловдив) нефинансова институция поеме издръжката на варненския клуб.

Специалистът е договорил личните условия на екипа си, в който влизат Иван Танчовски (помощник-треньор) и Тихомир Тодоров (треньор на вратарите), твърди vsport.

За последно Вуцов водеше Янтра (Габрово), а треньорската си кариера започна именно начело на "соколите". Велислав е изконно свързан със Спартак. Играл е и е бил треньор на отбора. Баща му Иван Вуцов е най-успешният треньор в историята на клуба. Toй дава път в мъжкия футбол на легенди като Живко Господинов и Румен Димов (единственият български футболист на наш отбор, вкарал гол на Манчестър Юнайтед). 

Новият директор на Спартак (Варна) Иван Кирилов има основна заслуга за привличането на Вуцов. Двамата са играли заедно с екипа на “соколите” през 1993 година.

Клубът от "Коритото" очаква финансова помощ от Община Варна в размер на 500 000 лева, която ще помогне за издръжката на клуба до Нова година.

Според финансови разчети на “соколите” заплатите на играчи и служители възлизат на 265 000 лева, а отделно за задълженията за осветление, вода и други нужди на стадион „Спартак“ и СК „Локомотив“ месечният разход е 185 000 лева.

Бившите управници на Локомотив (Пловдив) ще поемат издръжката след провеждането на новото Общо събрание на Спартак, твърди още изданието.

Новият директор Иван Кирилов има за задача да го насрочи след оттеглянето на досегашния спонсор Павлин Николов.

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт