ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

"Полицейските служители не са проявили каквато и да било агресия спрямо лицето или автомобила. Преследването започва, като при тръгване лицето прави опит да блъсне полицай", обясниха на брифинг от МВР-Стара Загора по случая със загиналия бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев.

Пред камерите днес застана старши комисар Лазар Христов, който трябваше да отговаря на множество въпроси. На моменти дори имаше напрежение на брифинга, като полицейския шеф видимо се изнерви. 

"Говорите и цитирате диагнози, а никой не знае дали наистина има асфикция или удари по лицето. Аз нямам тази информация", обясни Христов.

"Aко нямате информация защо излизате пред нас? Има хиляди неизяснени неща", отвърна му една от репортерките.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

"Преследването започва, като при тръгване лицето прави опит да блъсне нашия колега. Колегите започват процедура по изваждането на лицето от автомобила. Пристига и екип на "Пътна полиция", като непосредствено след поставянето на белезници лицето получава конвулсии и при оказаната спешна медицинска помощ е констатирано, че е починал", каза старши комисар Лазар Христов.

По думите му служителите на МВР са действали по сигнал за въоръжено лице.

Дъщерята на наш шампион: Брутално убит е от полицаите! ВИДЕО

"Разполагаме със запис по този сигнал. Това лице в продължение на 20 минути реализира няколко пътнотранспортни произшествия, не изпълнява разпорежданията на полицаите и се движи в зони в централна градска част, които в този времеви период са населени и има много цивилни граждани", oбясни старши комисар Лазар Христов.

"Колегите не са знаели нито криминалните прояви на лицето, нито психическото му здраве. Служителите на МВР са били там в изпълнение на служебните си задължения, опазвайки спокойствието на гражданите. Действали са съобразно ситуацията и решенията, които са взели на място. Никой от служителите не излиза на пътя с идеята да убива", подчерта Христов.

Събрани са голям по обем доказателства по случая. "Ще бъдем безкомпромисни към нарушителите, било то и такива с пагон, това е позицията на МВР", каза още старши комисар Лазар Христов.

В края на брифинга репортерка го призова да подаде оставка, а той я погледна и не каза нищо.

Гонката в Стара Загора на 30 декември, в която се включиха 9 патрулки, завърши със смъртта на 58-годишния бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев. Според полицията той не се подчинил на разпореждането им и е починал в резултат на причинена от него катастрофа с полицейска кола. Близките на Пенев обаче твърдят, че е станал жертва на брутално полицейско насилие. При преследването пострада и един от униформените.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!