Обвиненият за смъртта на Диего Марадона доктор Леополдо Луке отвърна на обвиненията и зададе важни въпроси към близките на легендата, след като прокуратурата нахлу в кабинета и дома му след жалба на дъщерите на Десетката и желанието им да бъдат проверени лекарствата, с които е лекуван.

Луке беше изключително емоционален пред медиите, определи Марадона като свой приятел и каза, че атаката срещу него е заради желанието на хората да намерят виновник и изкупителна жертва за смъртта на легендата.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Чувствам се много зле заради смъртта на моя приятел. Бях на погребението му, а също и на поклонението му, защото такова бе неговото желание. Там видях доста лица, които не бях виждал никога преди това… и същите тези лица заявиха, че никога не съм бил до него… просто не мога да повярвам. Не се упреквам за нищо. Гордея се с това, което съм направил за Диего и за семейството му. Хората си търсят изкупителна жертва и не виждат никой друг, освен мен", разказа Луке и допълни, че именно той е бил човекът, спасил живота на Марадона, като го е завел в болница в началото на ноември, където дни по-късно аржентинецът се подложи на мозъчна операция.

Обвиненият за смъртта на Марадона с важно разкритие за лечението на легендата

"Диего мразеше лекарите, мразеше психолозите, мразеше всичко, което бе свързано със системата на здравеопазването. Въпреки всичко Диего се нуждаеше от помощ. Ако съм виновен за нещо е за това, че удължих живота му“, допълни още той и подчерта, че всяка стъпка от лечението му е ставала със знанието и съгласието на самия Марадона.

Доктор Луке попита близките на Божията ръка защо не са го пратили в клиника за възстановяване, а са предпочели да се завърне у дома. Лекарят постави и въпроса защо пред къщата не е имало линейка, след като е имало такова предписание от психиатър, но не е било спазено.