Дни след смъртта на футболната легенда Диего Марадона в родината му не спират с разкрития за последните дни и часове от живота му.

Разпитите на разследващите се натъкнаха на още една интересна подробност, която може да даде повече яснота около причините за смъртта на Божията ръка.

Местната информационна агенция Telam публикува твърденията на две лица от обслужващия персонал на Марадона, които твърдят, че дни преди смъртта си, 60-годишният бивш футболист е побеснял при разговор с личния си лекар Леополдо Луке (двамата на снимката).



Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Свидетелите твърдят, че Марадона е повишил тон, избутал е събеседника си, а накрая го е уволнил.

Припомняме, че Луке беше човекът, който ръководеше последния престой в болница на Марадона, когато Дон Диего бе приет заради дехидратация, а по-късно опериран от хематом в мозъка.

Тогава Луке го предупреди публично, че трябва да избягва силното вълнение и в никакъв случай да не пие алкохол, тъй като комбинацията му с лекарствата за възстановяване след хирургическата интервенция, може да го убие и вероятно нарушаване на лекарското предписание е възможната причина за спора им.

Данни за кавга между Марадона и доктор Луке има и в показанията на готвачката на Марадона Милагрос Родригес която потвърди, че го е чувала да се кара с различни хора в последните дни от живота си.