Лекарят на Диего Марадона и един от най-близките му хора Леополдо Луке заяви, че не се смята за виновен за смъртта на легендата, въпреки че вече е заподозрян в евентуално убийство. Докторът твърди, че медицинският екип в къщата на Дон Диего не е бил там с готовност да предотвратява инфаркт.

БЛИЦ писа по-рано днес, че докторът е имал сериозен скандал с аржентинеца и е бил уволнен дни преди фаталния край.

"Направихме всичко, което можахме. Не вярвам, че някой е виновен за това", сподели лекарят пред репортери и изрази готовност да сътрудничи на разследването.

Според Луке медицинският екип, който е бил в къщата на Дон Диего, е бил ангажиран с лечението на алкохолната му зависимост.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Тяхната работа беше да се уверят, че той си пие хапчетата и не пие, а не да предотвратяват инфаркт", добави Луке и подчерта, че операцията на мозъка заради субдурален хематом, която Марадона претърпя на 3 ноември "няма нищо общо със смъртта му".

"Удължих хоспитализацията, доколкото можах", отрече лекарят преждевременно изписване на легендата от болницата и добави, че Марадона е страдал от силна абстиненция и би било безполезно да бъде преместен в обикновена болница. Легендата пък не е искал да бъде настанен отново в рехабилитационен център.