Източници от австралийското правителство отрекоха Новак ​​Джокович да е бил арестуван отново. Бащата на световния номер 1 в тениса Сърджан и брат му Джордже обявиха по-рано в някои сръбски медии, че той е бил задържан отново, но властите в страната опровергаха информацията, отбелязвайки, че министърът на имиграцията Алекс Хоук все още решава дали да отмени отново визата му.

Президентът на Сръбския олимпийски комитет Божидар Малкович говори пред радио "Марка".

"Струва ми се шега, че задържането му се е случило отново. Шефът на турнира Australian Open потвърди два пъти, че Новак може да играе", каза Малкович.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Министърът на имиграцията Алекс Хоук има още няколко часа, за да упражни "личното си право да анулира" визата на Джокович. Въпреки решението на съдията в щата Виктория, министърът на имиграцията е този, който има последната дума. 

Законът му позволява да анулира визата, ако смята, че лицето представлява риск за „здравето, безопасността или добрия ред на австралийската общност или част от нея“ или „здравето и безопасността на физическо лице или лица".

Пред съда в Мелбърн от няколко часа има стотици поддръжници на Джокович, предимно сърби, които протестират и настояват за освобождаването му. Звездата е вътре с адвокатите си, а на мястото има и много полицаи. 

"Освободете Новак!", крещят хората пред сградата, където се извиха и хора.
 

 

Novak Djokovic supporter's gather outside his lawyer's offices as he is 'arrested' in Australia

Novak Djokovic supporter's gather outside his lawyer's offices as he is 'arrested' in Australia Full story: https://trib.al/ovbq1AH (via Daily Mail Australia)

Публикувахте от Daily Mail в Понеделник, 10 януари 2022 г.