Принцесата на Уелс Кетрин, по-известна като Кейт Мидълтън, няма да остави битката с тежкото заболяване да я отдалечи от обществото. Британската кралска фамилия излезе с ексклузивно съобщение, че днес 42-годишната съпруга на престолонаследника принц Уилям, ще вземе участие в едно от редките си обществени събития, след като беше диагностоцирана с рак в началото на годината.

От Двореца обявиха, че принцеса Кетрин днес ще присъства на мъжкия финал на „Уимбълдън“ между Новак Джокович и Карлос Алкарас. След края на мача именно тя ще връчи трофея на победителя.

Това ще бъде едва втората публична проява на Кейт Мидълдън след новината за болестта ѝ. Преди месец тя присъства на парада по случай рождения ден на крал Чарлз III.

В същото време принцесата наскоро обяви, че преминава курс на превантивна химиотерапия. Тя продължава лечението си и опасността не е преминала, въпреки че видимо изглежда по-добре.

Както е известно, все още няма официална информация за естеството на рака, с който Кейт Мидълтън се бори. За болестта ѝ се разбра, след като тя премина коремна операция в началото на годината.