Привърженици на ЦСКА се отличили с геройска проява в часовете след загубата на любимия им отбор с 0:2 от ЦСКА 1948 на баража за Лигата на конференциите. Срещата ще се запомни с грозните инциденти в края, когато ултраси на домакините нахлуха на терена, което наложи прекъсването на двубоя за около 20 минути. 

Появиха се информации, че след полунощ запалянковци на ЦСКА спасили възрастни хора от горящото им жилище на улица "Иван Асен II". 

До момента от СДВР не потвърждават тази информация.

С БЛИЦ се свързаха живеещи в района, които разказаха за кошмарния инцидент в ранните съботни часове.

Няколко търговски обекта по улица "Иван Асен II" са пострадали след загубата на ЦСКА, която феновете логично трудно преглъщат. Именно върху разочарованите цесекари падат подозренията за палежи и други зулуми, станали след мача. 

Сергия за плодове и зеленчуци тотално е изгоряла, а магазинът до нея - за бельо и чорапи - на "Иван Асен II" №14, има доста сериозни щети. БЛИЦ се сдоби и със снимков материал от мястото.

Граждани имат сериозни съмнения, че ядосани от загубата фенове на ЦСКА са хвърлили коктейл "Молотов" в празни кашони до сергията, което още повече засилило огъня и тя за кратко време била изпепелена. Само бързата намеса на пожарникарите предотвратила още по-лош сценарий. 

Инцидентът става малко след 1 часа в събота. 

Жители са учудени защо по улица "Иван Асен II" не е имало засилено полицейско просъствие, предвид напрежението и грозните сцени на стадион "Васил Левски". Освен палежа, в района е имало и счупени стъкла на магазини, а феновете са правили зулуми и по ул. "Сан Стефано".

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

Мястото преди пожара: