Сръбският епидемиолог Зоран Радованович защити Новак Джокович за организирането на тенис веригата „Adria Tour“, на която заразени с коронавирус се оказаха Ноле, Григор Димитров, Борна Чорич, Виктор Троицки, както е техни близки и треньори.

„Новак стана жертва на политически мошеници. Те му казаха, че вирусът отстъпва. Той е виновен само за това, че им повярва. На държавата беше нужна организацията на турнира в Белград, дори и с цената на заразяване на тенисистите“, обяви Радованович.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

В същото време министър-председателят Ана Бърнабич обяви, че е готова да поеме вината върху себе си, но да махне този товар от плещите на Новак Джокович.

„Искам да му окажа подкрепа във всяко едно отношение. Той искаше да направи нещо добро – не само за Сърбия, но и за целия регион. Целта беше да се съберат пари за една добра кауза. Ако може да се прехвърли вината върху мен, аз ще я поема с голямо удоволствие. Наша е отговорността, че облекчихме мерките, а той се вслуша в препоръките. Оставете Джокович на мира, вината е моя“, заяви Бърнабич, която не само е първата жена премиер на Сърбия, но първият разкрил се официално гей, заемащ този пост в западната ни съседка.