Хърватите изразиха недоволството си от факта, че турнирът в Задар от веригата „Аdria Tour” разпространи коронавирус. След надпреварата в хърватския град, която беше прекратена преди финала, се оказа, че четирима от топ тенисистите в света са с положителни проби за COVID-19.

Освен Григор Димитров, Новак Джокович, Борна Чорич и Виктор Троицки има и други инфектирани. Сред тях се треньорът на Гришо Крис Гро, физиотеравта на българина Алгис Христов, съпругата на Ноле Йелена, кондиционният треньор на сърбина Марко Паники и бременната половинка на Троицки.

Хърватите явно са недоволни от факта, че коронавирусът беше разнесен в Задар от турнира на Джокович и пожелаха смъртта му с надпис на една от стените на улица „Синийска“ в Сплит.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Джокович, умри! Дано умреш от нея, това е нашето желание. Поздрави от Сплит и дано Бог ни помогне“, е изписано на скандалния графит с тъмносиня боя.

Този надпис показва как само за броени дни се променя позицията в Хърватия относно Новак Джокович. Преди началото на турнира в Задар сърбинът беше приветстван като човек, който се развитието на туризма в страната в трудните времена на пандемията от коронавируса. Сега нагласите са коренно противоположни.