Бившият шеф на Формула 1 и близък до руския президент Владимир Путин шокира мнозина по света с думите си за войната в Украйна.

91-годишният британски милиардер обяви пред сутрешния блок на ITV, че е готов да умре за Путин и го определи като "първокласен човек, вършещ това, което смята, че е правилно за Русия".

Освен това Екълстоун заяви уверено, че войната е могла да бъде избегната и не пропусна да нападне президента на Украйна, припомняйки че по професия е комедиен актьор.

 Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Това в Украйна не беше война в началото. За съжаление, както в бизнеса, ката и в политиката, понякога се допускат грешки. Трябва обаче да бъдат положени усилия те да бъдат поправени. Другият човек (б.р. Володимир Зеленски), доколкото знам е комик и според мен още иска да бъде такъв.

Ако беше помислил, със сигурност щеше да положи достатъчно усилия да говори с Путин, който е разумен човек, да го чуе и може би да направи нещо. Почти съм убеден, че Украйна можеше да избегне всичко това", заяви Екълстоун.

Той бе запитан за жертвите от руската атака, като ги определи като "неумишлени".

Думите му веднага предизвикаха недоволство в социалните мрежи, като мнозина го обвиниха, че мисли за финансовите си интереси, докато други го определиха като "човек, който не знае какво говори".