Кървавата на Владимир Путин бушува в Украйна от почти четири месеца, руският президент не разполага с всички руски граждани на своя страна. Има хора, които открито се противопоставят на това, което извършват руските войници. Един от тях е Игор Денисов, който бе национал на родината си от 2008 до 2016 национален футболист. 38-годишният бивш капитан на "Сборная" има 54 мача за тима.

Денисов нарича войната, водена от Русия, "катастрофа". Сега той разказа на спортния журналист и блогър Нобел Арустамян, че е записал видеообръщение за сънародниците си. Руските държавни медии обаче не биха искали да го излъчат.

„Не знам, може би ще ме вкарат в затвора или ще ме убият за тези думи, но ще го кажа така, както е. Възприятието ми за всичко се промени драстично. Не съм спал. Вероятно спах три часа за четири дни. Направо бях шокиран“, разказа футболистът за впечатленията си от началото на войната.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Още тогава той искал да сподели изявление срещу войната в YouTube. Приятели обаче го посъветвали да не го прави.

„Никой не може да ми обясни. Може би защото не съм начетен, може би защото не съм добре запознат с историята, но съм против. Не обичам, когато хора умират. Вече не мога да мълча за това", добавя бившият руски национал.

В посланието си той се обръща директно към кремълския тиранин Путин и предлага да коленичи пред него като "горд човек", молейки го да спре войната. Никой в ​​родината му обаче не иска да чуе това.

Междувременно руският държавен апарат затегна мерките и прие по-строги закони срещу онези, които говорят негативно за войната в съседната държава. Но Денисов не се възпира от това. „Разбира се, че съм просто човек. Страх ме е дори сега. Но не мога да не се изкажа". А за възможните опасности, на които се излага с подобни изказвания, той смело казва: "Не се крия, никъде не ходя - не ми трябва."