Първи случаи на заразени с коронавирус регистрираха организаторите на "Ролан Гарос", където участва нашият топ тенисист Григор Димитров.

В понеделник преборилият заразата българин среща Стефанос Циципас в мач от 1/8-финалите (около 13:30 часа) , но трябва да бъде с повишено внимание, тъй като двама от състезателите при юношите вече дадоха положителни проби.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Заразените са дисквалифицирани и вече нямат достъп до тенис комплекса, но е факт, че заразата вече нахлу на територията на турнира. От началото му са направени около 3000 теста и досега нямаше поводи за притеснение, но нещата бързо се промениха. Сега се очаква да бъдат затегнати и без това строгите мерки в Париж, а студеното и влажно време във френската столица може да превърне турнира в сериозен инкубатор на заразата.

Припомняме, че досега на турнира имаше един единствен положителен тест на Фернандо Вердаско, а по-късно се разбра, че става въпрос за грешка. Босненецът Дамир Джумхур пък беше отстранен заради това, че е бил контактен с болния си треньор, въпреки че самият играч беше напълно здрав.