ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Погребението на футболната легенда Пеле е било забавено с ден заради церемонията по встъпване в длъжност на новия бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва.

Това стана ясно след признание на близки на Краля на футбола пред местни медии. Те искали церемонията по встъпването му в длъжност, която се проведе вчера и тази по сбогуването с Пеле да не се засичат.

Очаква се новият държавен глава на Бразилия и куп важни гости от чужбина да присъстват на поредицата от събития, които ще се проведат в рамките на 24 часа.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Футболната легенда почина на 29 декември 2022 година, а сбогуването с него ще започне днес - 10:00 часа местно време (15:00 часа българско).

Церемонията ще бъде открита за всички, но на желаещите да се простят с Пеле няма да бъде разрешено да доближават ковчега.

След това по улиците на Сао Паулу ще тръгне шествие с тялото на Краля на футбола, която ще се насочи към мемориала "Вселенски некропол", където ще е и самото погребение. Мястото е най-високото вертикално гробище в света. Разполага с 14 етажа, 14 000 крипти, крематориум, както и място, където близките могат да се сбогуват с починалите.

Шествието ще премине през квартала, където живее 100-годишната майка на Краля. 

Церемонията ще бъде открита само за семейството и най-близките му приятели. Бразилия официално обяви 3-дневен траур за Пеле, който започва на 1 януари. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК