ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Шествието по повод погребението на Пеле ще премине и през къщата на стогодишната му майка Селесте Арантес в град Сантос. Краля на футбола си отиде от този свят на 82-годишна възраст след дълга битка с рака, а неговата майка ще участва в планираното за трети януари погребение.

Селесте Арантес има решаващо значение за цялата кариера на сина си. Тя наскоро навърши 100 години и Едсон Арантес до Насименто посвети няколко мили думи в "Инстаграм" на жената, която го е родила. Изданието "О'Глобо" я обяви за "бразилска майка на годината". Тя беше съпруга на Жоао Рамос до Насименто, известен като Дондиньо.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Селесте е родена в градчето Трес Корашоес. Още в детските години на Пеле семейството се мести Бауру, където той записва първи успехи в много млада възраст, насърчаван от майка си да преследва мечтите си във футбола.

Трогателен момент от кариерата на Пеле е тренировка с бразилския национален отбор в Терезополис преди Световното първенство по футбол в Англия през 1966 година, когато той забеляза, че майка му е пристигнала на тренировъчните игрища без предупреждение. Веднага щом разбира това, той тича да я прегърне.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК