Известната руска водеща Ксения Собчак хвърли върху бившия ММА шампион Хабиб Нурмагомедов вината за терористичната атака във Виена. Дъщерята на бившия кмет на Санкт Петербург Анатолий Собчак само преди дни също нападна звездата на бойните спортове, но тогава поводът беше коментар на дагестанеца за френския президент Еманюел Макрон.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Въпрос към Хабиб и останалите, които призоваваха да се стъпче с подметка лицето на Макрон. Също така пращаха заплахи към мен и семейството ми заради изказано мнение. Това ли искахте? Осъзнавате ли отговорността си с лекота да провокирате ислямисти-терористи. Да разрушиш, убиеш и измъчваш е много по-лесно, отколкото да родиш, създадеш и украсиш“, написа Собчак в социалните мрежи.

„Невежеството обаче няма да победи. Това, което се случи във Виена, където по улиците на европейска столица се разхождаха терористи с автомати и крещейки „Аллах Акбар“ стреляха по хората. Това, което се случва във Франция! Това са немислими неща. Това е позор за законопослушните мюсюлмани и за всички, които мислят, че с политика за умиротворение на агресора може да се постигне нещо. Длъжни сме да отстояваме нашите представи за цивилизация и за света, иначе този свят просто ще бъде разрушен“, допълни руската водеща, актриса и политик.

Както е известно, на 2 ноември в резултат на терористичен акт бяха убити четири човека, а други 17 бяха ранени.