ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко побесня след планираното от Международния олимпийски комитет допускане на руски и беларуски спортисти на Олимпиадата в Париж.

Кличко изпрати специално послание до президента на МОК, в което нарече руснаците олимпийски шампиони по престъпления срещу мирно население със златен медал по изгонване на деца и изнасилване на жени.

"Вие представлявате универсалните ценности на толерантността и мира и предлагате руски и беларуски спортисти да бъдат допуснати до участие в олимпийските игри в Париж.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Руснаците са олимпийски шампиони по престъпления срещу мирно население, имат златен медал по изгонване на деца и изнасилване на жени. Не можете да издигнете олимпийския флаг над тези престъпления, защото ще станете съучастник в тази война.

Не го правете или ще предадете олимпийския дух. Държава, която е нарушила основните принципи на международното право, не може да получи легитимността и подкрепата на международен спортен орган. Не правете тази голяма грешка", казва легендата.

"Светът ви гледа, а историята ще ви съди. Успех с решението", завършва Кличко.

Припомняме, че и украинският президент Володимир Зеленски реагира гневно на намерението на Франция да свали забраната над руски и беларуски спортисти за Игрите в Париж догодина.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК