След кратка пауза и спорен пост за срещата между президентите на Украйна и Германия, бившият световен шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко отново се активизира в социалните мрежи и се надява да докосне Европа с новото си послание.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Легендарният боксьор наблегна на основните ценности на една независима държава - суверенитет и свобода. Бившият боксьор припомни, че в крайна сметка войната и всяка друга агресия е посегателство върху тези ценности. Кличко вярва в задължителната победа, в противен случай последствията според него ще бъдат ужасни.

"Не можем да загубим тази война, иначе ще загубим нашия суверенитет и свобода. Щяхме да загубим всичко. Както и Европа. Трябва да се защитаваме. Ние ще спечелим", написа по-малкият от братята Кличко в "Инстаграм", след като досега многократно се е обръщал към Европа за военна помощ за Украйна.

"Ние защитаваме европейските ценности с украински животи. Помогнете ни да защитим европейските ценности с европейски оръжия", допълни малко по-късно легендата.

 ОЩЕ ПО ТЕМАТА: СПОРТЪТ И ВОЙНАТА В УКРАЙНА