"За последните 30 години за първи път виждам толкова безобразна кампания. Имаме шпицкоманда, маскирана като служебно правителство, която има за цел да слага етикет на всичко постигнато за страната през последните години от правителствата на ГЕРБ.

Срещу нас не стоят партии, а финансирани от олигарси политически дружинки. Атаките срещу нас започнаха, когато спряхме контрабандата на алкохол и цигари, когато в хазартния бизнес се сложи ред“. Това заяви бившият спортен министър Красен Кралев пред „Дарик Варна“, цитиран от Tribune.bg.

 Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

По думите му няма задочен спор със служебния министър на спорта Андрей Кузманов.

„Спор няма. Нито обвинения, нито разкрития. Този човек е изключително некомпетентен. Аз съм изумен как е възможно толкова неподготвен човек да бъде сложен начело на спортното ведомство. Но това не е изолиран случай. Същата работа е и с останалите министри в служебния кабинет. Тук става въпрос за едно тотално неразбиране от страна на Андрей Кузманов, който не може да направи разлика между процедури с пряко възлагане и процедури по ЗОП. Нито юристите му са наясно, подпъхват му някакви листчета и той срича пред камерите, каквото му е написано. Но Кузманов така и не отговори на моя въпрос – защо не е проведена процедурата по избор на строителен надзор, защото именно тя спъва започването на строежите. А това беше негов ангажимент. Два месеца това министерство не работи, и не само то, а цялото правителство не работи. Стоят и ровят като кокошки из кашоните, за да намерят някакви компромати, за да могат а сложат някакъв етикет върху всичко, което сме направили“, допълни Кралев.

„Вижте министъра  на финансите – освен че е фалирал собствената си фирма и е натрупал дългове на над 9 млн. паунда, се оказва собственик на офшорка. Няма ли да проверим това? Защо никой не проверява входящи и изходящи трансфери към тази офшорка. Ами ако се окаже, че са свързан и с някой политик или олигарх? Министърът на икономиката не знае кога и как се подписва указ и от кой момент влиза в сила, не знае какво е банкова тайна или как се формира капитал на банка. Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е най-мракобесната прослойка на политическия репресивен апарат отпреди 30 години... Аматьори ли ни управляват в момента?“, пита Кралев.

Бившият спортен министър бе категоричен, че най-важният инфраструктурен  проект е завършването на автомагистрала „Хемус“ в участъците до Русе и Варна.