ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Лекарите обявиха официално, че причината за смъртта на Краля на футбола - Пеле, е повреда на вътрешните органи. Това съобщиха от болницата "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло, където на 82-годишна възраст почина бразилската легенда.

„Клиниката „Алберт Айнщайн“ горчиво потвърждава новината за смъртта на Пеле, записана на 29 декември в 15:27 часа (20:27 часа българско време) поради полиорганна недостатъчност на фона на прогресиращ рак на дебелото черво и клинично състояние“, се казва в официалното изявление на болницата.

Полиорганната недостатъчност е прогресиращо състояние, което се характеризира с нарастваща степен на физиологични нарушения в няколко органа или системи. Постепенно се установява прекратяване на функцията им. Състоянието се означава като полиорганна (многоорганна) недостатъчност. Засегнати могат да бъдат: белите дробове, черният дроб, бъбреците, механизмите на кръвосъсирване и други.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

За смъртта на Пеле съобщи лично неговата дъщеря Кели Насименто около половин час по-късно.

На 30 ноември бе обявено, че Пеле, който преди това е претърпял операция за отстраняване на тумор в дебелото черво, е приет в болницата с общ оток на тялото.

През последните години бразилецът често влизаше в болници. През 2014 година той се озова в такава заради проблеми с бъбреците, а няколко месеца по-късно претърпя операция на простатата. На 4 септември 2021 година в болницата „Алберт Айнщайн“ в Сао Пауло Пеле беше опериран от рак на дебелото черво. От този момент нататък легендата страда много, а терапиите даваха резултат до края ноември тази година, когато Пеле се върна в болницата и месец по-късно почина.

Пеле е единственият трикратен световен шампион. Той печели световната титла с Бразилия през 1958, 1962 и 1970 година, като държи и рекорда за най-много голове с фланелката на Селесао - 77 попадения в 92 срещи.

През 1999 година Международният олимпийски комитет (МОК) призна бразилеца за спортист на века, а година по-късно ФИФА го обяви за за футболист №1 на ХХ век.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК