Спортният министър Красен Кралев направи големи разкрития за Огнян Стефанов, който е един от събеседниците на Васил Божков от скандалните записи, изнесени от прокуратурата.

"Едва ли в момента този е най-интересният образ от организаторите на протестите, но е хубаво младите демократи да знаят все пак историята на флагманите на опитите за метеж срещу правителството. Съпругата на този “журналист” (б.р. - Огнян Стефанов), над 20 години управляваше ученическия спорт в Министерството на младежта и спорта. След като направихме ревизия и анализ на действията й, установихме, че носи основна вина, по време на всички правителства за периода, за нанесените тежки щети върху ученическия спорт, я освободихме през 2017 г. От тогава този “журналист” изписа куп клевети по адрес на министерството", написа преди минути Кралев във "Фейсбук", публикувайки линк към статия "Кой е Огнян Стефанов, когото Божков „чувства близък“?.

Събеседник на Божков от скандалните записи призна за разговорите, но бързо се отрече от метежника

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Огнян Стефанов е журналист, основател на сайта Фрог нюз, който се е превърнал в официоз на банкера-беглец Цветан Василев. Стефанов лъсна от портиерските списъци с лични гости на Василев като един от най-често навестяващите го. Сега угодничи на Василев, като громи опонентите му в умело подбрана палитра от „опорни точки”: лошата прокуратура, подкупните медии, дежурната гад Пеевски, мафиота Борисов. Той е известен още и с псевдонима си агент Академик на ДС. Огнян Стефанов е бил съдържател на явочна квартира на Второ главно управление на ДС (контраразузнаването на режима). Той е действал по линия на т.нар. Легационен отдел. Срещу него има 4 повдигнати обвинения сред които за укриване на данъци и измама в особено големи размери. Имуществото му е било запорирано от КПКОНПИ.

Малко след като бяха огласени аудио записите Огнян Стефанов потвърди за тях. "Разбира се, че си спомням тези разговори, откривате ли в тях нещо укоримо", попита той, цитиран от БНР, като добавя: "Васил Божков не го познавам, контактувам с него единствено от професионален медиен интерес. Той може да е обвиняем, но това не е присъда. Всяка медия и журналист има желанието да се свърже и да чуе мнението му. Не откривам нищо укоримо в това, напротив".