След като преди дни излезе информация за състоянието на покойната легенда Диего Марадона, което той оставя на наследниците си, сега стана ясно и кои са те законово.

Доколкото е известно дон Диего не е оставил писмено завещание. Което дава наследствени права на неговите признати наследници – Далма и Джанина (дъщерите от брака с Клаудия Виляфанье), Жана, Диего Младши и Диего Фернандо. Легендата е оставил имоти и активи в различни части на света, но със сигурност предстои тежка битка и заради съществуващата правна бъркотия около наследството му.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Според портала, специализиран в парите на знаменитостите "Celebrity Net Worth", общите приходи от кариерата на Марадона достигат около 500 милиона долара. Прогнозите на по-запознатите с финансовите му дела са за около 75 милиона долара текущи активи, като се отчита всичко, което на теория може да има в различни части на света, твърди пред в. „Кларин“ Хулио Чиапета, един от най-меродавните журналисти по темата Марадона. „Без съмнение това ще бъде следващият голям сапунен сериал около фигурата на Марадона, който се приближава“, заявява той.

Тук има два проблема: първо, петимата не се разбират помежду си. Напоследък трите момичета са заедно и дори оформиха група с лекаря Луке, който на теория би трябвало да ги е информирал за случващото се с баща им, въпреки че не е известно до каква степен. Италианският син Диего е малко по-встрани от останалите, но на свой ред имаше добри отношения с всички. Вече млад мъж, той не търсеше евтина популярност, а просто обичаше силно баща си. Диего Синагра не можа да пътува за погребението поради заразяване с коронавирус.

Петият е малкият Диего Фернандо, син на Вероника Охеда. Той няма пълнолетие, а майка му Вероника не се приема добре от дъщерите на „десетката“.

Вторият проблем, що се отнася до децата, са тези, които не са признати. Знае се, че поне шест са в тази ситуация – момче в Ла Плата, друго в Буенос Айрес, и поне 4 деца в Куба, които не са признати. Един от тях дори е поискал да се вземе ДНК-тест от тялото на звездата, което бе невъзможно приживе в условията на пандемия, а сега става още по-трудно.

Вчера съдията обяви, че ще даде предимство на дъщерите като пряко засегнати от смъртта на Диего.

Малка извадка на имотите на Марадона сочи, че той притежава такива в Аржентина (5 къщи), Куба и Венесуела. Към момента марката Maradona е на името на компания, собственост на адвоката му Матиас Морла - поне за територията на САЩ и Аржентина. Диего имаше доживотен договор с "Пума", както и контракти за Konami и EA Sports.