Диего Марадона е претърпял удар по главата след падане само седмица преди смъртта си, но не са му правени изследвания след инцидента. Това заяви пред телевизия „TN“ Родолфо Баке – адвокатът на медицинската сестра Даяна Гизела Мадрид, която е разследвана заради кончината на футболната легенда.

Както е известно, Марадона почина на 25 ноември на 60-годишна възраст. В последните дни неговият лекар Леополдо Луке беше обвинен в непредумишлено убийство, но за момента няма доказателства срещу медика. Тече разследване и срещу Даяни Гизела Мадрид, която свидетелства, че в 7:30 часа на 25 ноември е чула Златното момче да се движи в стаята си. Изяснява се дали тя е влизала в стаята и дали му е дала дозата лекарства.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Пълен шок! Марадона погребан без сърцето си, ето къде е то сега

„На 18 ноември (сряда), седмица преди смъртта си, Марадона е паднал и е ударил главата си. Дори не са го завели в болница и не са му направили томография. Нищо не са предприели“, обяви Родолфо Баке.

Както е известно, малко преди смъртта си Марадона претъпя мозъчна операция. Според юриста, медицинският екип не е обърнал сериозно внимание на сърдечно-съдовите проблеми на легендарния аржентинец.

„Медицинският брат, който е бил нощна смяна, му е измерил кръвното налягане. Ден преди смъртта му неговото артериално налягане е било 130-100, а пулсът е достигал до 115. При пациент със сърдечни проблеми граничната стойност на пулса трябва да 80 удара в минута. Това, което се случи с Марадона, е било предвидимо. Просто са забравили за сърцето му“, допълва адвокатът.

Ексклузивно в БЛИЦ: Вижте първото интервю на Марадона пред български журналист!