Българският тенисист Васко Младенов, който бе заварен от военните действия в Киев, благополучно e успял да се евакуира и да се прибере у нас.

Това е станало със съдействието на българското посолство в Украйна и кризисния щаб на Министерство на външните работи.

"БФТенис следеше със загриженост възможностите на Васко да се завърне в България и благодари на екипа на МВнР за оказаното съдействие за напускане на столицата на Украйна, където нараства военната опасност. Пожелаваме на нашия тенисист, както и на всички завърнали се от териториите на военни действия, здраве и спокойни дни", написаха от родната федерация по тенис.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)
 
Като член на Международната федерация по тенис БФТ подкрепя решенията, взети от ITF във връзка с войната в Украйна и се обявява за незабавното преустановяване на военните действия и за решаване на конфликта на масата за преговори.

Припомняме, че дни наред Васко Младенов се укриваше под земята - в мазе и във фитнес залата на един от хотелите в Киев, в който беше отседнал.

"Ситуацията тук е напрегната. Хората са уплашени. Чуват се взривове, стрелба, сирени. Има паника. Тежко е", разказа преди дни 32-годишният Васко Младенов. 


 

Help!! SOS Важно!! Разпространете, моля

Публикувахте от Vasko Mladenov в Петък, 25 февруари 2022 г.