Нова сензационна новина се появи за собствеността на Челси. Според швейцарски медии местният милиардер Хансьорг Вис води преговори за закупуването на контролния пакет акции на настоящия първенец в Шампионската лига.

„Сините“ са собственост на руския олигарх Роман Абрамович, на когото вече бяха наложени санкции от правителството на Великобритания и забрана да влиза на територията на страната. Преди часове изтече инфо, че руснакът прави опит максимално бързо да разпродаде имотите си, които притежава във Великобритания.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Самият Вис сензационно потвърди новината.

“Абрамович се опитва да продаде всичките си вили в Англия, той също иска бързо да се отърве от Челси. Аз и още трима души получихме предложение във вторник да купим Челси от Абрамович, но изчакваме 4-5 дни, защото за момента той иска твърде много за клуба”, заяви швейцарският милиардер пред местното издание “Блик”.

Абрамович е сред олигарските, които са подложени на огромен натиск след нахлуването на войските на Руската федерация на територията на Украйна в миналия четвъртък.

 Той предаде управлението на Челси на благотворителна организация, близка до “сините”, но прехвърлянето все още не се е случило.