Световните медии разпространиха съдбоносния факс, който накара милиони да не мигнат цяла нощ. Това е документът, с който футболната звезда Лионел Меси е поискал от ръководството на Барселона разтрогване на договорните отношения между двете страни. Така милиони фенове на Барса от цял свят цяла нощ не спаха, а следяха новините за бъдещето на своя любимец.

Новината за желанието на Меси беше официално потвърдена вчера, въпреки че беше очаквана от десетина дни. Аржентинецът не е доволен от управлението, трансферната политика и критерии за избор на треньори в испанския гранд. Желанието му да напусне вероятно е било затвърдено след разговор с новия наставник на тима Роналд Куман. Счита се, че холандският специалист е предупредил звездата, че повече няма да се радва на привилегиите си в отбора.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

"В съответствие с това писмо, аз, Лионел Андрес Меси, моля да бъде разтрогнат договора ми с уважаемия клуб в съответствие с член 24, който ми дава това право. Оценявам всички възможности за личностно и професионално развитие, които ми бяха предоставени. В същото време лични причини ме принуждават да взема това трудно решение, което се надявам да бъде прието от клуба по най-добрия начин", пише в писмото на Меси, което е адресирано до президента Хосеп Мария Бартомеу.

Желанието на Лео Меси да напусне предизвика масови протести по улиците на Барселона, пред клубните офиси и пред стадион „Камп Ноу“. Феновете настояват за оставката на Бартомеу и свикването на предсрочни президентски избори. Те се надяват, че по този начин аржентинската футболна звезда може да размисли и да остане при "блаугранас". Както е известно, 33-годишният Меси от 2001 г. до момента е част от Барселона. Той никога не е играл на професионално ниво за друг клуб.