ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Руският президент Владимир Путин постави българския треньор на националния отбор по футбол на Босна и Херцеговина - Ивайло Петев в много деликатна ситуация.

Преди повече от седмица се появи новина, че Русия и балканската страна са уредили приятелския мач в Санкт Петербург на 19 ноември.

Редица играчи на Босна и Херцеговина, както и феновете в страната се разбунтуваха и казаха, че не искат двубоят да се състои.

Днес обаче Путин размаха пръст на среща в Кремъл и каза на члена на Президиума на Босна и Херцеговина - лидер на босненските сърби Милорад Додик, че е хубаво мачът да се изиграе.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Спортът трябва да обединява, а не да разделя хората, така че се надявам, че спортните събития, включително този мач, да се състоят. Те играят роля за развитието на спорта и междуличностните отношения", заяви Путин.

Очаква се провеждането на двубоя да бъде обсъдено на изпълкома на футболната федерация на Босна и Херцеговина през октомври, като докато не бъде взето решение, Ивайло Петев няма да знае с кой ще играе тима му.

Припомняме, че само преди няколко месеца (през май) Русия заплаши Босна и Херцеговина заради стремежите на страната да се присъедини към НАТО. Тогава от Кремъл обявиха стремежите на балканската страна като "антируски ход" и предупредиха, че ще трябва да "предприемат мерки в името на националната си сигурност.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК