Нови факти около трагедията с легендата от Формула 1 Алекс Дзанарди внесоха обрат в разследването около инцидента.

Припомняме, че 53-годишният бивш пилот загуби краката си при автомобилна катастрофа и от тогава тренира с ръчен велосипед, с който вчера се е ударил в камион на пътя. В резултат на това той получи сериозни наранявания в областта на главата и се подложи на тричасова операция, като състоянието му е сериозно и и лекарите не гарантират, че няма да останат увреждания на мозъка му.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Свидетел твърди, че е видял цялата ситуация, а виновник на катастрофата е самият Дзанарди, тъй като с едната си ръка е опитвал да заснеме видео с мобилен телефон на движението си по пътя и постепенно е навлязъл в насрещното движение, където се е ударил в камион.

Показанията на очевидеца най-вероятно ще оневинят напълно шофьора на камиона, който не е имало как да реагира, за да предпази връхлитащия Дзанарди от наранявания.

Инцидентът с италианеца върна спомените за кошмара на Михаел Шумахер, който пострада при ски спускане през 2013 година, при което също си удари главата, беше откаран в болница с хеликоптер, подложи се на няколко сложни операции на мозъка и все още не може да се възстанови.