Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер е приет спешно в болница. Състоянието му е тежко, твърди швейцарското издание „Блик“. Информацията уточнява, че животът на 84-годишния бивш футболен ръководител е вън от опасност.

„Баща ми наистина е в болница. Нуждае се от време и от пълна почивка. Според лекарите с всеки изминал ден състоянието му се подобрява. Искам да помоля да оставите семейството ни на спокойствие по тази тема“, обяви Корин - дъщерята на Блатер.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Това не е първият случай, в който Сеп Блатер има сериозни здравословни проблеми и се налага приемането му в болница. През 2015 г. беше настанен в интензивно отделение заради срив в имунната му система. Тогава получи припадък на гроба на родителите си, но сам шофира от Висп до болницата в Цюрих. През 2016 г. стана ясно, че има рак на кожата.

Както е известно, Сеп Блатер е обект на съдебно разследване заради корупция по време на управлението си на ФИФА. Той оглавяваше световния футбол от 1998 до 2015 г., а преди това е бил технически директор на футболната централа (1975-81) и генерален секретар (1981-1998). Управлението му начело на международната федерация винаги беше съпътствано със слухове за корупция и други злоупотреби с власт.

Едва през 2015 г. започна сериозното разследване по темата, когато швейцарските власти при съвместна операция с ФБР арестуваха редица високопоставени ръководители на ФИФА.