Часове наред в Мелбърн е страшно покрай драмите с Новак Джокович. Стотици фенове на световния номер 1 в тениса предизвикаха безредици и вдигнаха на крак полицията. Сръбски граждани и още много балканци, живеещи в града, се събраха пред съда, където по-рано днес беше решено, че визата на Ноле е редовна. 

Имиграционният министър Алекс Хоук все още обаче не е взел окончателното решение. Тълпата от поддръжници на Джокович създаде хаос пред сградата на съда, а когато той излезе от нея, където няколко часа беше с адвокатите си, настана страшна суматоха. Стигна се и до сбиване между феновете на Ноле и служителите на реда. Има пострадали полицаи при сблъсъците.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Джокович се придвижи с черно Ауди до паркинга на хотела за мигранти "Парк хотел", в който беше и в последните няколко дни. 

"Нещата бързо ескалираха, като полицията използва лютив спрей срещу протестиращите, които блокираха пътя на колата. Видях поне един протестиращ да плюе по офицер и няколко мъже хвърлиха бутилки с вода по тях, удряйки униформени", разказа в "Туитър" журналистът от "Вашингтон поуст" Майкъл Милър.

Знамената на Гърция и Полша също се открояваха сред тълпата от фенове, които крещяха Джокович да бъде освободен. 

До часове се очаква да стане ясно окончателното решение на австралийските власти. Една от версиите е, че на Джокович ще бъде наредено да се прибере обратно в Белград, или пък визата му да бъде отменена и той да бъде арестуван и депортиран със забрана за влизане в Австралия за следващите три години. Тези твърдения бяха разтръбени oт сръбското издание "Моцарт спорт". 

Най-после: Показаха голямото оръжие на Джокович в скандалната битка ДОКУМЕНТ