ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Бивш борец беше обесен в Иран, заловен по време на участие в протестите в памет на Махса Амини, а същата присъда очаква и 26-годишен футболист. За случая с 22-годишното момиче говори цял свят от септември насам. Припомняме, че Амини беше убита от властите в Иран заради отказа й да носи хиджаб.

Иранският режим заема твърда позиция по отношение на протестите в страната и се стреми да наказва включващите се в тях, които се борят за правата и свободата на жените.

Екзекутираният преди часове Маджид Реза Рахнавард е бивш борец (23-годишен). Той беше публично обесен в свещения град Машад, след като беше осъден на смърт за убийството на двама агенти по сигурността, съобщи агенция "Мизан".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Рахнавард беше осъден на смърт заради това, че намушка до смърт двама членове на силите за сигурност“, обясни "Мизан", добавяйки, че също така се твърди, че е ранил още четирима души.

Екзекуцията на Маджид Реза Рахнавард идва четири дни след първото обесване на затворник, осъден за участие в протестите, предизвикани от смъртта на Махса Амини в средата на септември. По-рано и 23-годишният Мохсен Шекари беше екзекутиран. 

"Мизан" разкри, че предстои да бъде обесен и Амир Насър-Азадани, който е футболист. Той е обвинен в дейно участие в протестите в ислямската република.

Световният съюз на професионалните футболисти (ФИФПро) излезе със съобщение след новината и обяви, че е шокирана и отвратена от информациите за предстоящата екзекуция на Амир Насър-Азадани. 

"Той се бори за правата на жените и основните свободи в страната си. Ние сме солидарни с Амир и призоваваме за незабавно премахване на наказанието му", обявиха от ФИФПро.

Кариерата на Амир Насър-Азадани преминава изцяло в родината му. Защитникът играе първо в Рах Анан, а след това и в СК Трактор.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК