ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Победата на националния отбор на Иран с 2:0 над Уелс в срещата от група "B" беше белязана от грандиозен скандал. Макар в дните преди започването на Мондиала в Катар президентът на ФИФА Джани Инфантино да обясняваше, че политиката не трябва да се намесва в световното първенство, това се оказа неизбежно. Затова свидетелстват действията на катарските органи на реда на стадион "Ахмад бин Али" в Ал Раян, които изгониха иранка, която протестираше срещу режима в родината си.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Дамата беше заела мястото си на трибуните, като в ръцете си държеше фланелка на националния тим с №22 и името Махса Амини.

Амини умря през септември, след като бе арестувана от полицията в Иран за това, че не носи хиджаб, който плътно да покрива косата й.

Този случай предизвика множество протести срещу иранското правителство, като те се пренесоха и в Катар. Там обаче жената, която бе заедно с друг иранец със знаме, на което бе изписано "Свобода за живота на жените", беше помолена да напусне трибуните. Тя се възпротиви и се наложи да я изгонят, като не й беше разрешено да изрази свободно мнението си спрямо случващото се в персийската страна.

Припомняме, че на откриването на световното първенство (загубата с 2:6 от Англия) иранските национали отказаха да пеят химна на родината си, подкрепяйки протестите в страната

Арестуваха ирански национал преди мача с Уелс

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!  

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!