ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Известният баскетболен треньор Константин Папазов и боксовата звезда Кубрат Пулев говориха за политика в деня на изборите в студиото на Bulgaria ON AIR.

Те поискаха избраниците на народа да обърнат повече внимание на спорта и подчертаха нуждата от създаване и следване на държавна стратегия в тази област. Константин Папазов директно заплаши с бунт, ако не се помисли за спортистите и децата у нас.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Спортът е до голяма степен политика. Спортът е презентацията на една държава. Спортистите са индиректни политици и дипломати. Ние също носим отговорността не само за нас самите, но и като част от нашето общество", каза най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев.

"Спортистът, когато играе, играе за себе си и за България. Българският спорт и българската култура платиха демокрацията. Политиците се сещат за спорта само когато трябва да се снимат с успешни спортисти. България има в своя народ невиждано амбициозни хора, които приемат спорта за нещо висше, а държавата е мащеха към тях", коментира баскетболният треньор Константин Папазов. 

Той добави, че спортът не е сред приоритетите на политиците и е в тотална разруха. Според него решение има, но няма воля. 

"Спортът е част от едно управление и от цялостна концепция за управлението на една държава. Спортът сам по себе си е зависим от управлението. Аз съм сменил много спортни министри, които нямат желание, любов и визия какво трябва да се промени. Това са хора, които никога не са били спортисти и нямат понятие какво трябва да се промени. Гледат само партийните интереси", изтъкна Пулев.

Боксьорът подчерта, че е необходима стратегия, която да бъде ефективна и изработена от специалисти. Той посочи, че сме талантлив народ и при по-добра стратегия и ясен план, България ще се върне пак в първите места.

"Ако политиците не се усетят сега какво трябва да правят, българският спорт ще излезе на бунт. Ние няма за къде повече да се свиваме. Спортът няма да плаща за демокрацията. Трябва веднъж да разберат - всяко българско дете има право да спортува и това ще бъде ангажимент на държавата. Ще се финансират клубовете от държавата, а тя ще изисква да са безплатни", обърна внимание Папазов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК