Преминаването на Али Соу от ЦСКА в Дижон пропадна в последния момент снощи. Заради технически проблем в информационната система френският клуб не успя да регистрира сделката навреме. Входирането на трансфера е станало 6-7 минути след изтичането на крайния срок.

Според някои източници от Дижон са пуснали жалба до местната футболна федерация, в която обясняват за проблема и молят да се влезе в положение, за да бъде признат трансферът.

Отговор би трябвало да има днес.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Припомняме, че ЦСКА очаква да прибере 3,5 милиона евро (7 милиона лева) от французите за продажбата на Али Соу.

Други източници твърдят, че ако нещата с Дижон тотално се издънят, „червените“ ще се опитат да трансферират гамбийския нападател в друга страна, където пазарът все още е отворен.

Днес е последният ден за трансфери в Холандия и Португалия. В Швейцария е 12 октомври, в Русия – 17 октомври, в САЩ – 23 октомври.

БЛИЦ обаче разбра, че интерес към Соу има и от Арабския свят. Оттам офертата е била същата като тази на Дижон – за 3,5 милиона евро. Али обаче е избрал европейския вариант.  

Друга опция е Китай, където „червените“ продадоха предишните си двама централни нападатели – Каранга и Мауридес.

„Ще видите,  че ще го продадат. Той няма да остане в ЦСКА. Първо, не му се иска да се връща. Второ – ЦСКА вече взе негови заместници. Трето – след като за минути си изпуснал 3,5 милиона евро, ще направиш и невъзможното да ги спечелиш, пък ако ще и на малко по-ниска цена. Макар че има клубове, като един от Арабския свят, който е готов да извади въпросната сума.  Кашата изглежда пълна, но всичко ще се избистри до дни“, коментират източници на БЛИЦ. 
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​