Митническите служители на летище Истанбул иззеха 2,6 килограма кокаин, скрит в картини, изобразяващи покойната аржентинска футболна легенда Диего Армандо Марадона.

Подозрителното поведение на 72-годишен германски гражданин от хърватски произход, пристигнал на летището от Колумбия, привлякло вниманието на полицаите. Както изискват процедурите служителите сканирали на рентген багажа му. Допълнителна проверка с кучета породила подозрение за „необичайна плътност“ вътре в картините.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Когато служителите отстранили гърбовете на картините, те открили кокаин, скрит в малки пакети вътре. Длъжностни лица заявиха, че кокаинът на стойност 2 милиона турски лири (около 261 000 долара) е бил скрит в задната част на 12 картини с различни размери. Заподозреният е задържан.

Турция успява да залавя наркотици, но страната все още остава популярен маршрут за контрабанда на дрога в Европа заради стратегическото си местоположение.

През август митничарите в северозападната провинция Коджаели нанесоха рекорден удар на наркотрафика, като заловиха 540 килограма кокаин, скрит в контейнер за превоз от Бразилия. Освен това страната се бори и с вътрешното потребление на дрога.