Националните отбори на Естония и Фарьорски острови записаха минимални домакински победи за престиж в световни квалификации от зона Европа.

Естонците излъгаха у дома Кипър с 1:0 и на практика намали сериозно шансовете на съперника за второто място в Група „H” и участие поне в плейофите за класиране на Мондиал 2018 в Русия. Победният гол за домакините реализира Матиас Кайт (90+2) в добавеното време на срещата. Така Естония записа втори успех в групата и събра 8 точки, но остава на предпоследното място пред Гибралтар. Кипър е четвърти с 10 точки два кръга преди края на квалификациите, а вторият Гърция е с 13 точки и мач по-малко. Босна и Херцеговина е на трета позиция с 11 точки и също с една среща по-малко.

В същото време тимът на Фарьорски острови надви Андора с 1:0 в мача на аутсайдерите от Група „B”. Гили Сьоренсен (31) реализира победният гол за домакините, които записаха втора победа в групата и заемат четвърто място с 8 точки. Андора е на предпоследната пета позиция с 4 точки и също няма никакви шансове за едно от първите две места в групата, доминирана от Швейцария и Португалия.   

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​